Tacogratäng á la Sophie
Häromdagen skulle jag göra en tacopaj, ja det var tanken iallafall.. men av någon anledning sket sig själva pajdegen så jag fick göra en nödlösning som blev till en tacogratäng. Hujedamig! Så fort jag och de andra som åt tog en tugga av gratängen så kände vi alla att det var lika bra att pajdegen sket sig för den här gratängen blev ju makalöst god!! Att servera den tillsammans med gräddfil pch nachochips var pricken över i.
Se recept längst ned i inlägget.
500 g nötfärs
1 påse taco krydda
1 dl vatten
1 burk majskorn
2 dl paprika/chili creme fraiche
2 dl naturell creme fraiche
några körsbärstomater
150 g riven tex mex ost
Saltade nachochips

+ Gräddfil till servering

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Bryn köttfärsen klar. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt koka tills vattnet dunstat.
3. Häll köttfärsen i en ugnsform.
4. Häll majsen på köttfärsen
4. Blanda ihop de båda creme fraicheburkar tillsammans i en skål och häll det över majsen och köttfärsen.
5. Halvera tomaterna och lägg ut över gratängen
6. Krossa lite nacho chips och strö över.
7. Avsluta med att strö på riven ost. Ställ i ugnen i ca 20-25 min, eller tills osten smält.
8. Servera gärna med gräddfil och nachochips.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress