Kladdkaka med daimfluff
Jag kom över detta recept för några månader sedan och älskade det. Så det blev till att göra den igen. Både fluffen och kladdkakan gjorde jag dagen innan, eftersom både fluffen och kladdkakan blir bäst om de får stå i kylskåpet över natten. 

Igår tog jag med mig lite av kladdkakan över till en vän och fikade med te och pratade om allt mellan himmel och jord långt in på kvällen. 
Och idag kom min bestie Lina över på lunch, och kladdakan tog vi till efterätt.
Perfekt bjudkaka ju :) 
Se receptet längst ned i inlägget.
 

Till daimfluff:
200 g daimchoklad
2 dl vispgrädde

Till kladdkakan:
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
salta jordnötter och grovhackad daim till garnering

 FLUFFEN:
1. Grovhacka daimen och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
2. Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant upprörning. Det är jätte viktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
3. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 6 timmar tills den svalnat helt och hållet. (helst över natten)

KLADDKAKAN:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet
4. Smöra och bröa en springform och häll upp smeten i den.
5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.

Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i några timmar, men helst över natten, innan du vispar upp fluffet och toppar din kladdkaka med den, salta jordnötter och grovhackad daim.