Kladdkaka med Choklad frosting
Hej på er!
Här kommer ett hej dundrande recept på en makalöst god kladdkaka med choklad frosting. Ni bara måste testa detta!
 
Kladdkakan bör göras dagen innan eftersom den blir som allra bäst när den fått stå i kylskåpet över natten. Tro mig!
 
Se recept nedan!
 
 

KLADDKAKAN:
(görs dagen innan den ska ätas)
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet
4. Smöra och bröa en springform och häll upp smeten i den.
5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.

Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i några timmar, men HELST över natten. Den blir som bäst då!

CHOKLAD FROSTING
(Görs samma dag den ska ätas)
100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en len och slät frosting. Bred ut över den kalla kladdkakan och njut!