Rödcurry med kyckling och het jordnötssås
Improviserade ihop en helt himmelsk rödcurry med kyckling och jordnötssås som har sting i sig. Jag visste inte riktigt vad jag skulle "döpa" rätten till, men eftersom den innehåller både rödcurry, kyckling och jordnötter så fick det bli "rödcurry med kyckling och het jordnötssås" helt enkelt. Det smakade som om man vore på en thai restaurang tycker jag, alltså super smaskigt! Hettan kan man styra över själv genom att ha mindre eller mer utav den röda chilin. Jag hade bara litegrann och tyckte det blev lagom hetta för min del. Se receptet längst ned.
 

DU BEHÖVER:
Jasmin ris
Olivolja till stekning 
400 gram kycklingfile
3 msk röd curry pasta
0,5 röd paprika
Ca 2 cm Finhackad röd chili (mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det)
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1 dl saltade jordnötter
1 - 1,5 msk strösocker
3 tsk fisksås
0,5 lime, saften
Thaibasilika, ca 6-7 blad. 

GÖR SÅHÄR:
- Koka jasminris efter anvisningar på förpackningen.
- Förbered genom att: skära kycklingen i strimlor, paprikan i bitar, finhacka chili, mixa jordnötterna smått alternativt lägg dem i en fryspåse och banka dem smått med kavel eller annat.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs currypastan ca 1 minut. Tillsätt sedan paprika, chili, pressad vitlök och den strimlade kycklingen. Låt fräsa tillsammans någon minut.
- Tillsätt jordnötterna och rör om.
- häll över kokosmjölk, fisksås, socker och saften från en halv lime. Låt allt puttra ihop en stund tills kycklingen är färdig.
- Hacka Thaibasilika och häll ned.
- Smaka av ifall det behövs mer utav fisksåsen eller socker.
Servera med Jasmin riset.