Pastagratäng
Pasta med köttfärssås är bland det godaste jag vet. Att göra det till en gratäng med philadelphia ost och riven mozzarella är pricken över i:et. Ni borde verkligen testa, så himla smaskigt!
Antingen gör du köttfärssåsen såsom du vanligtvis brukar göra den eller så kan du följa mitt enkla recept på köttfärssås längst ned i inlägget.

 
(till ca 6 personer)
500 g penne pasta
3 dl riven mozzarella
200 g philadelphia ost

Köttfärssåsen:
500 g köttfärs
1 gul lök
3-4 dl vispgrädde
ketchup
2 klyftor vitlök
salt och svartpeppar

- Koka pastan enligt anvisningar.
Hacka löken och bryn den mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den färdig.
- Häll ned grädde, ketchup och pressad vitlök.
- smaka av med salt, peppar och ev. mer ketchup.
- Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop den färdiga pastan tillsammans med
philadelphia osten i en ugnsform. Häll sedan ned köttfärssåsen och blanda runt. 
- Strö rikligt med riven mozzarella över. Gratinera i mitten av ugnen tills dess
att allt är genomvarmt och fått en fin färg. 
Servera gärna med en enkel sallad.