Kyckling i ugn med rotfrukter
Detta är så enkelt och smarrigt. Rotfrukter kan man ta de man föredrar, jag föredrar palsternacka, morötter och potatis. Ibland kör jag med rödbetor också. Se recept längst ned i inlägget.

 
För 2 personer

2 kycklingfileer (tina kycklingen först om den är fryst)
2 morötter
2 palsternackor 
2 potatisar
Olivolja
Salt och svartpeppar
Bearnaisesås (Gärna Lohmanders bea)

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala morötterna och palsternackan och skär dem i stavar, klyfta potatisarna med skal på.
3. Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra.
4. Blanda runt rotfrukterna i olivoljan och ställ sedan in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
5. När det gått 10 minuter kan du börja med kycklingen. 
6. Salta och peppra kycklingen och stek kycklingen i stekpanna tills de fått fin färg.
7. Lägg kycklingen på en plåt och ställ in i ugnen ovanför rotfrukterna i ca 15-20 min eller tills dess att de nått innertemperatur på 72 grader.
8. Servera kycklingen med rotfrukterna och bearnaise sås.

Vill du ej ha bea sås så funkar
även tzatsiki också väldigt bra.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress