Häromdagen blev det fläskytterfile med potatisklyftor och vitlökssmör till middag. Denna gång fuskade vi dock och körde med färdigköpta potatisklyftor som vi bara slängde in i ugnen men det går självklart lika bra att göra egna, om inte bättre ;) Vitlökssmöret är superenkelt att göra, det är bara att röra ihop smör med pressade vitlöksklyftor. Fläskytterfilen skars i ca 1 cm tjocka bitar och kryddades sedan med grillkrydda och stektes klara i stekpanna.




till potatisklyftor:
Fasta Potatisar
Flingsalt eller vanligt salt
krossad svartpeppar
olivolja
Fasta Potatisar
Flingsalt eller vanligt salt
krossad svartpeppar
olivolja

Ugn 250 grader.
1. Välj en fast potatissort.
2. Behåll skalet på om du vill ha en krispigare potatis. Skrubba dem bara.
3. Klyfta potatisarna
5. Lägg potatisklyftorna i en stor plåt eller långpanna. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar. Blanda runt. Se till att potatisklyftorna har kontakt
med plåtbottnen, för om de ligger ovanpå varann så blir de ojämnt tillagade och mosiga. Ha lite mellanrum mellan potatisarna också.
6. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min.
Vänd potatisklyftorna med jämna mellanrum – minst två, tre gånger – under tiden i ugnen.
0