Fetaost biffar med tzatsiki
Jag älskar verkligen tzatsiki! Jag vet att många gör sin tzatsiki på turkisk/grekisk yoghurt men jag föredrar att göra min på gräddfil. Det där är ju som med allt annat en smaksak. 
Dessa fetaostbiffar passade ypperligt till tzatsikin. Se recept längst ned i inlägget.

för 3 personer
5-6 Potatisar
olivolja + salt och ev. svartpeppar

Till Tzatsikin:
1 gurka
salt
2-3 dl gräddfil
2-3 pressade vitlöksklyftor

Till biffarna:
500 g nötfärs
0,5 ägg
1 pressad vitlök
50 g smulad fetaost
valfri mängd finhackad persilja
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. 
Klyfta potatisen och lägg på en ugnsplåt. Häll över lite olivolja + kryddor.
Ställ i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

TZATSIKI
- Riv gurkan på den grövsta sidan av rivjärnet. Strö över salt.
- Krama eller pressa ut all vätska från gurkan
- Blanda ihop gurkan med gräddfil, pressad vitlök och smaka av med salt!

BIFFAR
- Blanda ihop alla ingredienser till biffarna
- Forma 6 runda biffar och bryn dem i stekpanna på medelhög värme tills de är klara.
- Servera tillsammans med potatisen och tzatsiki.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress