När någon brukar fråga mig vad min favorit mat är så svarar jag oftast Thai mat eller Tacos för att det oftast är det som dyker upp i huvudet först. Grejen är ju dock att man oftast inte bara har en favorit, utan fleeeera. Och den här rätten som ni ser nedan är en av alla mina favoriter och den åt jag till lunch idag. Skulle jag bli tvungen att leva på den livet ut så skulle jag vara nöjd. Jag gör inte gravlaxsåsen själv, utan jag köper den färdiga från märket druvan. Den är supergod!





till 2 personer:
Ca 5 medelstora potatisar
2 laxfileer
haricot verts
salt och svartpeppar
gravlaxsås (jag använder druvans)
Ca 5 medelstora potatisar
2 laxfileer
haricot verts
salt och svartpeppar
gravlaxsås (jag använder druvans)

- (Tina först och främst laxen om den är fryst.)
- Skala potatisarna och hyvla dem med en osthyvel.
- Stek potatisskivorna i smör och salta dem. (Stek inte all potatis på samma gång,
utan stek dem i omgångar.) och lägg de som är klara på en tallrik under folie så de håller värmen.
- Salta och peppra laxen och stek några minuter på varje sida.
- Stek haricot verts i några minuter tills de blir krispiga, salta dem gärna lite om du vill.
- Servera med gravlaxsås :)
- Skala potatisarna och hyvla dem med en osthyvel.
- Stek potatisskivorna i smör och salta dem. (Stek inte all potatis på samma gång,
utan stek dem i omgångar.) och lägg de som är klara på en tallrik under folie så de håller värmen.
- Salta och peppra laxen och stek några minuter på varje sida.
- Stek haricot verts i några minuter tills de blir krispiga, salta dem gärna lite om du vill.
- Servera med gravlaxsås :)
Världens bästa svägerska
Såg fräscht och gott ut. Supersnygga matbilder!
Svar:
sophiesmat.blogg.se
1