Kärleksmums
När det kommer till mjuka kakor så älskar jag kärleksmums. Den där lena glasyren med smak av choklad och kaffe gör ju verkligen susen! Och, vad vore kärleksmums utan kokos på toppen? Så gott! Det här receptet ger ungefär 20-25 saftiga bitar. Se receptet längst ned i inlägget.


225 g smör
2 dl mjölk
5 ägg
4,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,25 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Glasyr:
75 g smör
0,75 dl kallt starkt kaffe
1/2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
kokos till garnering
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en plåt med hög kant (25x30)
Smält smöret och häll sedan i mjölken. Låt det svalna.
Vispa ihop ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta sedan ned kakao, 
bakpulver, mjöl och vaniljsocker. Tillsätt smöret och mjölken och blanda
ihop allt till en jämn smet (använd inte elvisp här)
Häll smeten i plåten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

När du tagit ut kakan ur ugnen så börjar du med glasyren.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt Kaffe, vaniljsocker, kakao och florsocker
och blanda ihop väl. Bred ut glasyren över kakan och avsluta med att strö kokos över glasyren.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress