Trevlig 2a advent! Vad passar bättre än saffransbullar till adventsfikat? :) Dessa goingar är fyllda med mandelmassa. Receptet ger ungefär 36 bullar, se recept längst ned i inlägget.








50 g jäst
5 dl mjölk
2 pkt saffran
1,5 dl strösocker
250 g naturell kesella kvarg
100 g rumsvarmt smör
16-17 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
1 tsk malen kardemumma
5 dl mjölk
2 pkt saffran
1,5 dl strösocker
250 g naturell kesella kvarg
100 g rumsvarmt smör
16-17 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 ägg till pensling
pärlsocker
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
1 tsk malen kardemumma

- Smula jästen i en bunke. Tillsätt sockret och rör om tills det smällt samman.
- Tillsätt saffran
- Värm mjölken till max 37 grader (fingervarmt) och häll det i bunken
- Tillsätt kesella, smör, vetemjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg.
- Täck bunken med kökshandduk i ca 45 minuter, så att degen får jäsa.
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen
- När degen jäst klart kan du dela den i 2 delar och kavla ut
rektangulära plattor. Bred ut fyllningen på halva och vik dubbelt.
- Skär sedan varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under en kökshandduk
i ca 30 minuter. Nu kan du sätta på ugnen, på 225 grader.
- När det har gått 30 minuter så penslar du bullarna med uppvispat ägg och
Strör sedan på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.
- Tillsätt saffran
- Värm mjölken till max 37 grader (fingervarmt) och häll det i bunken
- Tillsätt kesella, smör, vetemjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg.
- Täck bunken med kökshandduk i ca 45 minuter, så att degen får jäsa.
- Rör ihop alla ingredienser till fyllningen
- När degen jäst klart kan du dela den i 2 delar och kavla ut
rektangulära plattor. Bred ut fyllningen på halva och vik dubbelt.
- Skär sedan varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under en kökshandduk
i ca 30 minuter. Nu kan du sätta på ugnen, på 225 grader.
- När det har gått 30 minuter så penslar du bullarna med uppvispat ägg och
Strör sedan på pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.
0