Jag har gått och suktat efter tzatsiki i 3 dagar nu, så idag gjorde jag det äntligen till lunch, tillsammans med kyckling och klyftpotatis. Jag ääälskar den här tzatsikin och gör den alltid på samma sätt. De flesta använder turkisk youghurt, men jag föredrar att göra min tzatsiki på gräddfil. Det gör man som man vill.
Se recept längst ned i inlägget.


Se recept längst ned i inlägget.






för 2 personer:
3-4 medelstora potatisar
2 kycklingfileer
Salt, svartpeppar, olivolja
TZATSIKIN:
3 dl gräddfil (eller turkisk yoghurt om man föredrar det)
ca 1 gurka
ca 2 klyftor vitlök
Salt
3-4 medelstora potatisar
2 kycklingfileer
Salt, svartpeppar, olivolja
TZATSIKIN:
3 dl gräddfil (eller turkisk yoghurt om man föredrar det)
ca 1 gurka
ca 2 klyftor vitlök
Salt

- Ställ ugnen på 225 grader.
- Börja med att klyfta potatisen och lägg klyftorna i en ugnsform
Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Blanda runt.
Ställ potatisen i ugnen medan du förbereder kycklingen.
- Salta och peppra kycklingfileerna och bryn dem i smör ca 3 minuter,
så att de får lite stekyta. För över fileerna till en separat ugnsform.
- Ställ in kycklingen i ugnen tillsammans med potatisen och låt eftersteka i ca 20 min eller
tills dess att kycklingen når 70-72 grader innertemperatur.
Se till att vända på potatisklyftorna efter att de varit inne ca 10-15 min.
Medan kycklingen och potatis står i ugnen kan du börja med tzatsikin.
Riv gurkan på grövsta sidan av rivjärnet, salta gurkan och låt stå i ett durkslag ca 10 min,
krama sedan ur så mycket som möjligt av vätskan från gurkan.
Blanda ihop gurka, gräddfil och pressad vitlök i en skål (smaka av med mer salt om det behövs)
och ställ i kylskåp tills dess att kycklingen är klar.
- Börja med att klyfta potatisen och lägg klyftorna i en ugnsform
Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Blanda runt.
Ställ potatisen i ugnen medan du förbereder kycklingen.
- Salta och peppra kycklingfileerna och bryn dem i smör ca 3 minuter,
så att de får lite stekyta. För över fileerna till en separat ugnsform.
- Ställ in kycklingen i ugnen tillsammans med potatisen och låt eftersteka i ca 20 min eller
tills dess att kycklingen når 70-72 grader innertemperatur.
Se till att vända på potatisklyftorna efter att de varit inne ca 10-15 min.
Medan kycklingen och potatis står i ugnen kan du börja med tzatsikin.
Riv gurkan på grövsta sidan av rivjärnet, salta gurkan och låt stå i ett durkslag ca 10 min,
krama sedan ur så mycket som möjligt av vätskan från gurkan.
Blanda ihop gurka, gräddfil och pressad vitlök i en skål (smaka av med mer salt om det behövs)
och ställ i kylskåp tills dess att kycklingen är klar.
0