DU BEHÖVER:
Jasmin ris
Olivolja till stekning
400 gram kycklingfile
3 msk röd curry pasta
0,5 röd paprika
Ca 2 cm Finhackad röd chili (mer eller mindre beroende på hur starkt du vill ha det)
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1 dl saltade jordnötter
1 - 1,5 msk strösocker
3 tsk fisksås
0,5 lime, saften
Thaibasilika, ca 6-7 blad.
GÖR SÅHÄR:
- Koka jasminris efter anvisningar på förpackningen.
- Förbered genom att: skära kycklingen i strimlor, paprikan i bitar, finhacka chili, mixa jordnötterna smått alternativt lägg dem i en fryspåse och banka dem smått med kavel eller annat.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs currypastan ca 1 minut. Tillsätt sedan paprika, chili, pressad vitlök och den strimlade kycklingen. Låt fräsa tillsammans någon minut.
- Tillsätt jordnötterna och rör om.
- häll över kokosmjölk, fisksås, socker och saften från en halv lime. Låt allt puttra ihop en stund tills kycklingen är färdig.
- Hacka Thaibasilika och häll ned.
- Smaka av ifall det behövs mer utav fisksåsen eller socker.
Servera med Jasmin riset.
0