After eight muffins med fluff
Vi hade mängder av after eight över från julen, så det passade sig utmärkt att baka med det. Jag passade även på att göra after eight fluff. Attans så gott! Fluffen måste stå i kylskåp i minst 6 timmar, men helst bör den stå över natten. Varför måste den stå så länge i kylskåp? För annars går den inte att vispa upp! Se recept på muffinsen och fluffet längst ned i inlägget. 

 
TILL FLUFF:
2,5 dl vispgrädde
16 mintplattor after eight

TILL 12 MUFFINS:
2 ägg
2 dl socker
100 g smält margarin
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
12 mintchoklad plattor (after eight)

Börja med fluffen, helst kvällen innan, men minst 6 timmar innan den skall användas.
- Bryt mintchokladen i bitar och lägg ned i en skål.
-Värm grädden tills det nästan kokar (den får inte koka).
- Häll grädden över after eighten och rör om tills chokladen smält och det blandat ihop sig.
- Ställ in i kylskåp i minst 6 timmar.

Nu kan du börja med muffinsen om du vill eller vänta tills fluffen är klar.
- Ställ ugnen på 200 grader
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Rör försiktigt ned smält smör och gräddfil.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och blanda
sedan ned det i äggsmeten.
- Lägg 12 muffinsformar på en plåt (muffinsplåt är att föredra)
- Skeda upp smeten i formarna och tryck i en mintplatta djupt i varje muffin.
- Ställ i ugnen i ca 10-12 minuter 
När fluffen varit inne i kylskåpet ttillräckligt länge så vispar du upp den med
elvisp och spritsar den
över dina muffins. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress