Sockerkaka är verkligen ett klassiskt fikabröd och det bästa är att många oftast har alla ingredienser hemma. Suveränt att bjuda på om man ska få gäster över. Att ha i chokladbitar i smeten gör kakan extra smarrig tycker jag :) Se recept längst ned i inlägget.






2 ägg
2 dl socker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
2,5 - 3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver
100 g ljusa chokladknappar eller grovhackad choklad av valfri sort.
2 dl socker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
2,5 - 3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljpulver
100 g ljusa chokladknappar eller grovhackad choklad av valfri sort.

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret, ställ åt sidan
2. Smält smöret, ställ åt sidan
2. Vispa socker och ägg pösigt
3. Tillsätt det smälta smöret och mjölken, rör ihop
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten
5. Blanda ned chokladknapparna
6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform
7. Ställ i mitten av ugnen i ca 30 min (känn med sticka att den är klar)
8. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
3. Tillsätt det smälta smöret och mjölken, rör ihop
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten
5. Blanda ned chokladknapparna
6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform
7. Ställ i mitten av ugnen i ca 30 min (känn med sticka att den är klar)
8. Låt kakan svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
0