Vi hade mycket philadelphia ost hemma så jag passade på att göra en underbart god frozen daim cheesecake. En riktigt bra och uppskattad dessert att bjuda på!
Se recept längst ned i inlägget.
Se recept längst ned i inlägget.





Till Botten
250 g digestivekex
100 g smält smör
Fyllning
2 pkt dubbel daim
5 dl vispgrädde
2 ägg, delas i vitor och gulor
1 dl strösocker
200 g philadelphia ost
Garnering
1 pkt dubbel daim

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret.
Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka Daimen
3. Ta fram 3 bunkar.
Vispa grädden, inte för hårt.
Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Blanda äggula, färskost och strösocker och vispa det fluffig.
Blanda ihop grädde, äggvita och äggulesmeten. Rör ner Daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Garnera med grovhackade daimbitar.
Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
0