En kladdkaka som inte blev så kladdig
Ibland blir det inte som man tänkt sig men det behöver inte betyda att det blir dåligt =P. Detta var alltså tänkt att bli en kladdkaka men det blev mer som en mjuk chokladkaka. Jag hade den i ugnen några minuter för länge. Man får försöka se lyxen i det, att man under tiden den är i ugnen kan välja om man vill ha en kladdkaka eller mjuk chokladkaka ;) Super gott oavsett. Servera gärna med ett glas mjölk eller vispad grädde. Se recept längst ned i inlägget.

100 g smör, smält
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 krm salt
2 dl vetemjöl

1. Smält smöret i en kastrull på svag värme på spisen.
Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme. 

2. Smörj och ströa en rund form, gärna med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter med ströbröd

3.
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao och salt till det smälta smöret.
Vispa ihop till en jämn smet. 

4. Tillsätt vetemjöl och rör ihop snabbt till en jämn smet.

5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 17 min.
Om man vill ha en kladdig kladdkaka så ska den fortfarande dallra i mitten om man skakar lite på den när man tar ut den ur ugnen. Ju mer den dallrar desto kladdigare kladdkaka.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress