Wienernougat är ett så himla gott julgodis. Jag tipsar om att göra dem själv istället för att köpa dem färdiga i affären, för de är verligen busenkla att göra och det är ju alltid lite extra speciellt med hemgjort julgodis. De är perfekta att ge bort som julklapp också!
Se receptet längst ned i inlägget.
Se receptet längst ned i inlägget.






200 g nougat (jag använde odense)
150 g marabou mjölkchoklad
100 g flagad mandel
150 g marabou mjölkchoklad
100 g flagad mandel

- Häll den flagade mandeln i en torr stekpanna tills den får lite färg.
Håll koll så att mandeln inte bränns!
- Smällt nougaten tillsammans med chokladen över vattenbad under omrörning
- Vänd ned mandeln och rör om försikigt så att allting blandas ihop.
- Häll upp i en liten bakplåtspapperklädd form (ca 15x15). Låt svalna i kylskåp
innan du skär upp lagom stora bitar.
Håll koll så att mandeln inte bränns!
- Smällt nougaten tillsammans med chokladen över vattenbad under omrörning
- Vänd ned mandeln och rör om försikigt så att allting blandas ihop.
- Häll upp i en liten bakplåtspapperklädd form (ca 15x15). Låt svalna i kylskåp
innan du skär upp lagom stora bitar.
0