En dag när jag var sugen på pastasallad så slängde jag ihop en av sådant som fanns hemma och det kom minsann att bli min favorit krämiga-pastasallad. Jag rekommenderar att den får stå i kylskåp minst ett par timmar, men gärna över natten - så den får gosa till sig. Se recept längst ned i inlägget.





(för 5 personer)
ca 400 gram Gnocchi pasta
1 stor rödlök
1 gurka
2 burkar majskorn
1 paket rökt skinka (jag använder pärsons gourmet påläggsskinka)
3 granny smith äpplen
5 dl creme fraiche
ca 2-3 dl majonnäs
Salt och svartpeppar
bunke av något slag tillsammans med majsen.
- Blanda ned den kalla pastan
- Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, salt och svartpeppar i en skål och
blanda ned det i pastasalladen. Smaka av med mer majonnäs, salt och svartpeppar.
ca 400 gram Gnocchi pasta
1 stor rödlök
1 gurka
2 burkar majskorn
1 paket rökt skinka (jag använder pärsons gourmet påläggsskinka)
3 granny smith äpplen
5 dl creme fraiche
ca 2-3 dl majonnäs
Salt och svartpeppar

- Koka pasta enligt anvisningar, låt svalna helt
- Hacka gurka, äpplen, rödlök och skinka i mindre bitar och häll i en storbunke av något slag tillsammans med majsen.
- Blanda ned den kalla pastan
- Blanda ihop creme fraiche, majonnäs, salt och svartpeppar i en skål och
blanda ned det i pastasalladen. Smaka av med mer majonnäs, salt och svartpeppar.
0