Polkabräck
Det här med bräck är ju bara helt fantastiskt och så roligt att man kan använda sig utav såå många olika toppings, vad än man tycker om. Jordnötter, dumle, kokos, torkad frukt, pistagenötter osv osv. Eller varför inte polkagrisar? Det använde nämligen jag mig utav idag. Med andra ord gjorde jag polkabräck, och de är såå mumsiga. Ni borde verkligen testa :) Se recept längst ned i inlägget.

 
200 g mörk choklad (jag använde marabous)
200 g vit choklad (jag använde marabous)
Polkagrisar eller polkakäppar

Klä en form med bakplåtspapper. Ju större form, desto tunnare blir bräcken.
Jag använde en form som var ca 20x15 cm.
Smält den mörka chokladen i micron på låg effekt eller över vattenbad.
Häll den smälta chokladen i formen och ställ i kylskåpet tills den stelnar (ca 1 h)
När den mörka chokladen stelnat så smälter du den vita chokladen och brer ut
över den mörka. Krossa polkagrisar och strö över direkt.
Låt stå svalt och när den vita chokladen har stelnat så kan du bryta chokladen. 
anonym

går det bra att använda sig av mjökchoklad istället?

Svar: Självklart :)
sophiesmat.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress