Pasta med köttfärssås är bland det godaste jag vet. Att göra det till en gratäng med philadelphia ost och riven mozzarella är pricken över i:et. Ni borde verkligen testa, så himla smaskigt!
Antingen gör du köttfärssåsen såsom du vanligtvis brukar göra den eller så kan du följa mitt enkla recept på köttfärssås längst ned i inlägget.
Antingen gör du köttfärssåsen såsom du vanligtvis brukar göra den eller så kan du följa mitt enkla recept på köttfärssås längst ned i inlägget.
(till ca 6 personer)
500 g penne pasta
3 dl riven mozzarella
200 g philadelphia ost
Köttfärssåsen:
500 g köttfärs
1 gul lök
3-4 dl vispgrädde
ketchup
2 klyftor vitlök
salt och svartpeppar
500 g penne pasta
3 dl riven mozzarella
200 g philadelphia ost
Köttfärssåsen:
500 g köttfärs
1 gul lök
3-4 dl vispgrädde
ketchup
2 klyftor vitlök
salt och svartpeppar
- Koka pastan enligt anvisningar.
Hacka löken och bryn den mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den färdig.
- Häll ned grädde, ketchup och pressad vitlök.
- smaka av med salt, peppar och ev. mer ketchup.
- Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop den färdiga pastan tillsammans med
philadelphia osten i en ugnsform. Häll sedan ned köttfärssåsen och blanda runt.
- Strö rikligt med riven mozzarella över. Gratinera i mitten av ugnen tills dess
att allt är genomvarmt och fått en fin färg.
Servera gärna med en enkel sallad.
Hacka löken och bryn den mjuk. Tillsätt köttfärsen och bryn den färdig.
- Häll ned grädde, ketchup och pressad vitlök.
- smaka av med salt, peppar och ev. mer ketchup.
- Ställ ugnen på 225 grader. Rör ihop den färdiga pastan tillsammans med
philadelphia osten i en ugnsform. Häll sedan ned köttfärssåsen och blanda runt.
- Strö rikligt med riven mozzarella över. Gratinera i mitten av ugnen tills dess
att allt är genomvarmt och fått en fin färg.
Servera gärna med en enkel sallad.
0