KLADDKAKAN:
(görs dagen innan den ska ätas)
150 g smör
2,25 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
0,5 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet
4. Smöra och bröa en springform och häll upp smeten i den.
5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i några timmar, men HELST över natten. Den blir som bäst då!
CHOKLAD FROSTING
(Görs samma dag den ska ätas)
100 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en len och slät frosting. Bred ut över den kalla kladdkakan och njut!
0